Szép kártya

Széchenyi Pihenő Kártya

 

Az 55/2011. (IV.12.) Korm. rendelet alapján megnyílt a lehetőség arra, hogy – a megszűnő üdülési csekk helyett

a munkáltatók a munkavállalók részére

Széchenyi Pihenő Kártyát adjanak.

A Széchenyi Pihenőkártya bevezetésének célja az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítése. További célja a turizmus gazdaságfejlesztési szerepének erősítése, valamint a gazdasági növekedés hazai forrásainak bővítése.

Egy adott évben bérenkívüli juttatás (cafetéria) keretében kedvezményes adózással (32,5%) támogatás adható a SZÉP Kártyára. 2020. évben a SZÉP Kártya juttatási forma biztosításánál az értékhatárok éves szinten:

  • a versenyszférában: 450.000 Ft
  • a költségvetési szerveknél: 200.000 Ft

Több zsebes (alszámlás) kártyaként használható az MKB SZÉP Kártya és továbbra is él az egyes alszámlákra vonatkozó korlát, így egy évben a munkáltató által nyújtható:

  • szálláshelyre: 225.000 Ft,
  • meleg étkezésre: 150.000 Ft,
  • kultúrára, rekreációra: 75.000 Ft

Az éves és az alszámla keretösszeg felett is adható – a bérhez viszonyítva – kedvezményesebb adóteherrel SZÉP Kártya juttatás (38,35%). A munkavállalót adó, járulék nem terheli.

Az MKB SZÉP Kártya megjelenésében, és használatában a bankkártyákhoz hasonló, használata lehetővé teszi, hogy a rendszerbe bevont szolgáltatóknál a felhasználó az MKB SZÉP Kártyás számlái terhére szolgáltatásokat vásároljon, egyenlegét bármikor lekérdezheti (interneten, telefonon keresztül).